Home

Welcome to Scherptediepte

Scherptediepte (Dutch for 'depth of field') is a network for researchers, curators and critics in the field of photography and media culture in the Low Countries. Scherptediepte and Leiden University Press publish the on-line journal Depth of Field

Save the date: Reis naar Luxemburg 22 & 23 mei

Het Nederlands Fotogenootschap organiseert op 22 en 23 mei een reis naar de historische tentoonstellingen The Family of Man en Bitter Years samengesteld door Edward Steichen, te zien in kasteel Clerveaux in Luxemburg. Leden van Scherptediepte hebben de kans om deel te nemen aan deze reis. Meer informatie volgt later.

Overlijden Onno Zaman

Gisteren bereikte ons het trieste nieuws dat Onno Zaman, algemeen-directeur van ons sponsoring-partnerbedrijf Picturae, afgelopen vrijdag 21 maart plotseling is overleden tijdens zijn vakantie met zijn gezin in Marokko. Het nieuws is voor ons aangrijpend. Onno was niet alleen onze sponsor. Met zijn passie voor fotografie was hij ook een inspirator en met het inzetten van zijn bedrijf heeft hij veel bijzondere fotografieprojecten mogelijk gemaakt. Samen met onze zusterorganisatie het Nederlands Fotogenootschap hebben wij woensdag in landelijke dagbladen namens Scherptediepte een rouwadvertentie plaatsen.

Leesclub en symposium Souvenir de Voyage: Fotografie, toerisme en de blik op de ander

Scherptediepte organiseert 26 juni 2014  een symposium rond fotografie, toerisme en de blik op de ander. In het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) opent die dag een tentoonstelling (26 juni t/m 24 augustus 2014) met hedendaagse fotografie en videokunst met thema ‘reizen’ en de blik op andere culturen.

Read more...

Symposium Shooting Range

Scherptediepte organiseert begin november 2014  i.s.m. het FoMu Antwerpen een symposium naar aanleiding van de tentoonstelling Shooting Range (27/06/014 – 11/11/2014 in FoMu Antwerpen).

Read more...

Foto's symposium 'Kijk mijn familie!'

De foto's van het symposium 'Kijk mijn familie!' staan nu online.

Read more...